ÚLTIMA HORA! PREPAREM LES COLÒNIES D’ESTIU 2015 PER A CATALANS RESIDENTS A L’EXTERIOR!

ÚLTIMA HORA! Acabem de rebre notícies sobre l’organització de casals de vacances adreçats a infants i joves catalans residents a l’exterior de la mà d’en Dani Gimeno, responsable de l’Àrea de Diplomàcia Pública. Aquest cop ens passen la pilota. Es tracta de què siguin les organitzacions i famílies a l’exterior les que proposin dates i modalitats. Us preguem que llegiu el missatge que copiem a continuació amb màxim detall, que el difoneu a totes les famílies, blogs i altres xarxes socials i que contesteu.

Per fer les previsions oportunes i estudiar la viabilitat de la seva organització, demanen resposta abans del 16 de març de 2015. Disposem, doncs de poc temps…. Si ens voleu fer arribar les vostres propostes, ho podeu fer als comentaris d’aquesta entrada, al nostre blog com també al nostre email patufetsmon@gmail.com 

No desaprofitem l’oportunitat. Si aconseguim que s’organitzin enguany, podem arrelar la iniciativa i establir una alternativa de present i futur per a totes les famílies patufaires.

Benvolguts i benvolgudes,

Molts de vosaltres recordareu que l’any passat us vam proposar la possibilitat d’organitzar casals pels períodes de vacances adreçats exclusivament als infants i joves catalans residents a l’exterior (de 8 a 16 anys) amb el benentès que l’eix temàtic d’aquestes estades a Catalunya giren entorn de la millora en llengua catalana combinada amb esports o activitats culturals. Creiem que es tracta d’una molt bona proposta per totes aquelles famílies que, malgrat residir a l’exterior, tenen interès en que els seus fills i filles tinguin un espai de lleure on poder compartir experiències amb altres infants i joves del mateix perfil alhora que practiquen el català.

L’intent de l’any passat no va reeixir per haver organitzat la proposta amb  poca antelació. Al no comptar amb la demanda mínima per organitzar les estades vam optar per suspendre el projecte fins al dia d’avui. [Des de Patufets al Món vam fer la següent reflexió]

En aquesta ocasió, el procediment serà a la inversa: amb aquest correu electrònic, la Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE us proposa que feu arribar a totes les famílies del vostre entorn la possibilitat d’organitzar colònies tenint en compte que estem oberts a obrir les propostes d’acord amb els calendaris de vacances escolars dels vostres respectius països. És a dir, si les vacances escolars a Alemanya (per posar un exemple) són al maig, i tenim una demanda de com a mínim 20 participants, des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya no hi haurà problema per organitzar colònies fora del període de vacances catalanes (principalment juliol i agost). Així mateix, també us demanarem que demaneu a les famílies interessades que us informin de quina durada preferirien (10 o 14 dies).

Perquè tingueu una referència documental de què estem parlant, us annexo el document informatiu que es va preparar l’any passat sobre aquesta proposta perquè ho pugueu difondre entre la vostra massa social.

Per aquest motiu, el què us demano és que feu arribar aquesta informació a totes les famílies del vostre entorn demanant la següent informació:

–  Període preferit per fer l’estada a Catalunya (període de calendari, per exemple de l’1 d’abril al 15 d’abril, els mesos de juny i juliol, etc..)

Durada preferida per a l’estada a Catalunya (10 o 14 dies)

Temàtica de les colònies preferides (Català i multiesportives o Català i activitats culturals)

A l’espera que aquesta proposta sigui de l’interès dels vostres membres, us saludo atentament,

Descripció: cid:image001.png@01CE1B3B.AF878E00

                                                                                                                                                                                  

Dani Gimeno

Responsable de l’Àrea de Diplomàcia Pública

Comunitats Catalanes de l’Exterior

14 pensaments sobre “ÚLTIMA HORA! PREPAREM LES COLÒNIES D’ESTIU 2015 PER A CATALANS RESIDENTS A L’EXTERIOR!

  1. Anna Betlem Borrull

    Hola,
    Per als meus fills m’interessaria que les colònies fossin a l’estiu, durant els mesos de juliol i agost, que és quan fem les vacances anuals. Val a dir que, com que vivim a Alemanya, cada any varia el període (també de Land a Land), per tant s’hauria de programar tenint en compte això. Aquest any en concret m’aniria molt bé que poguessin ser a final de juliol, a partir del 19 o 20, però també entre el 15 i el 25 d’agost, per exemple.
    Nosaltres preferiríem que la durada fos d’una setmana (o 10 dies màxim, si ha de ser en aquest format) i que fossin unes colònies de natura i esport, perquè vivim a la ciutat i a les vacances el que necessiten els nens és aire net i moviment.
    També em semblaria molt important que els nens estiguessin barrejats amb altres que viuen a Catalunya, o dels Països Catalans. No tindria gaire sentit que el seu grup fos només d’alemanys, i si no n’hi hagués cap encara millor. Però això ja és demanar massa, potser.

    Moltes gràcies pels esforços! Espero que hi hagi molta demanda i es pugui fer possible!

    Betlem

    Respon
  2. patufetsalmon Autor de l'entrada

    Hola Anna! Gràcies per la informació. Transmetrem el teu missatge al Departament. Una cosa només, la idea de fet seria que l’única llengua vehicular entre els nanos fos el català, i doncs que si hi ha prou demanda, els grups estiguin formats per jovent que tingui només el català com a llengua comuna, i l’altre idioma diferent entre ells: Patufets que viuen a Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Suècia…

    Respon
    1. Anna Bonillo Torrens

      Hola! Quina idea mes bona. A mi particularment em aniria millor per setmana Santa( ja que al regne Unit es tenen dues setmanes de vacances, Marc- Abril) o al mes d’Agost ( la primera quinzena preferiblement)durant les vacances d’estiu. Una estada d’una setmana sembla be.
      Seria per la meva filla de tretze anys. Colonies d’esport i natura sembla ideal.

      Respon
  3. Viqui Gras

    Molt bona idea!! m’ encantaria que els meus poguessin participar-hi! veig l’ avantatge que coneguin nens que viuen fora de Catalunya- experiencies communes- i els nivells-realitats del nivell de catala seran forca comunes (no son ben be nadius pero tampoc son de catala com a segona llengua, en general). Nosaltres a Australia, anem una mica a l’ inreves de tothom- nadals i gener serien les nostres vacances mes llargues d’ estiu, pero tambe el juliol-agost es podria arreglar.
    Esperem que es pugui tirar endavant!
    Viqui

    Respon
    1. patufetsalmon Autor de l'entrada

      Gràcies pel teu feedback, Viqui! En efecte, pot ser molt interessant compartir aquesta multiplicitat d’identitats que és el pa de cada dia dels nostres patufets, amb altres nanos que coincideixen en una d’aquestes identitats… la que els lliga a llengua i cultures catalanes… Transmetrem el teu comentari al departament… continuem en contacte!

      Respon
  4. Retroenllaç: La Generalitat prepara les colònies d’estiu 2015 per a patufets residents a l’exterior | Del BrasiL al RavaL

  5. Isabel Monreal Ruestes

    Hola,
    És una idea fantàstica i ens encantaria participar-hi. Ambdues opcions ens agraden, català i activitats culturals o bé activitats esportives, però preferim activitats a l’aire lliure. Les millors dates per nosaltres serien la segona quinzena de juliol o la primera d’agost. Hi anirien la Julia 13 anys i l’Erin que a l’estiu en tindrà 10.
    Comparteixo amb altres famílies catalanes a Irlanda.

    Salutacions,
    Isabel Monreal
    Cork, Irlanda

    Respon
  6. Retroenllaç: avui 16 de març – finalitza el termini per a enviar respostes sobre les colònies d’estiu…. | Patufets al món

  7. JOSEPM

    Hola,

    Acabem de descobrir la vostra web i ens agrada molt. Volem felicitar-vos per a la iniciativa.

    Vivim de fa uns quants anys a Brussel.les i entenem molt bé la problemàtica i dificultat de com mantenir les arrels d’una cultura i llengua minoritaries en el mòn, aixi com el sentiments a vegades contradictoris dels nens de ser de tot arreu i d’enlloc o de no pensar en la matexia ona o intensitat dels cosins i amics que estan a Catalunya.

    El fet que que entre ells, entre els nens i nenes que viuen fora, es trobin i en parlin i poder compartir i no sentir-se com quelcom únic o diferent és molt bona idea i en aquest sentit us donem les notres dades per a rebre de vosaltres la informació sobre les colònies d’estiu per si hi puguèssim participar.

    A priori ens es indiferent tan juliol com agost, 10 que 14 dies, já sigui a l’Escala o a Barcelona i si que voldriem que es barregesin activitats esportives amb culturals. El nen diu ARNAU DOMENECH . Té ara 14 anys. Es del Barça, li agraden els esports i les noves tecnologies.

    Quedem a la vostra disposició per a totes les dades que pugeu necessitar de nosaltres, dir-vos que a ell encara no li he dit res d’aquesta iniciativa però espero i desitjo que li agradarà (avui era l’últim dia per enviar-vos l’email) i que acabo de comentar-ho a companys de feina que estan uns aqui a Brussel.les i uns altres de Mèxic per si volen apuntar-se.

    El meu nom JOSEP M DOMENECH
    Email particular josep-maria@ya.com

    Si la iniciativa necessita de més gent podria ser útil fer-ne difussió a
    http://brusselles.catalansalmon.com/
    a més dels já coneguts http://www.casal-catala.be/
    ja em direu

    de nou, moltes gràcies i esperant les vostres notícies, una forta abraçada i a reveure
    JOSEPM DOMENECH

    Respon
  8. patufetsalmon Autor de l'entrada

    BEnvolgut Josep Maria, moltes gràcies pel teu comentari… T’hem posat ja en contacte amb la Secretaria d’Afers Exteriors. Una forta abraçada!

    Respon
  9. laia

    colonies a l’agost, si us plau, que es quan els col.legis centre i nord-europeus fan vacances i no el juliol! Gracies!

    Respon
  10. Mireia

    Hola a tothom,
    Som una família catalana & anglesa vivint a Londres.
    Estem molt interessats amb les colònies a Catalunya.
    De fet, apuntaré a la meva filla gran de 9 anys a les de L’Escala aquest Agost!

    Per nosaltres les dates de vacances que tenim i estaríem interessats en apuntar-les son:

    +1 Setmana cultural & esportiva durant la setmana de Pascua i/o la ultima setmana d’Octubre. A Barcelona seria idal. ( cultura a dojo & tennis, natació, hockey….)
    +1 setmana a 10 dies entre el 20 de Juliol i el 31 d’Agost. A
    Barcelona o arreu de Catalunya. Les illesBalears anyone?

    Crec que a l’estiu hauria de ser una proposta mes esportiva & platja& natura. Fa massa calor per arrossegar-los pels museus & racons històrics ( ho faig cada estiu amb les meves filles i no ho agraeixen!)

    Això si; fer una mica de classes de lectura & escriptura amb català. Perq si el dia de demà volen venir a treballar o estudiar l’Erasmus a Cat, amb la parla no n’hi haurà prou.

    Apa, bona sort i espero que aquest projecte a la “Danesa” tiri endavant. Jo faré corre la veu per Londres.

    PD. A l’associació Catalans UK hi ha moltes famílies, potser us podríeu posar amb contacte amb ells??

    Respon

Deixa un comentari