L’Estiu és Teu: Estades per a catalans residents a l’estranger aquest juliol i agost (2014)!

Benvolgudes famílies patufaires, encetem la setmana amb una notícia fantàstica. La Secretaria d’Afers Exteriors i el Departament de Joventut s’han posat a fer feina atenent la nostra petició de disposar d’unes colònies d’estiu on els patufets poguessin interactuar entre ells i reforçar el català, i ens ofereixen dues alternatives per a aquest mateix estiu 2014. Llegiu amb atenció l’email que ens envien des de la Secretaria i el pdf adjunt a l’entrada, i no deixeu de fer-nos arribar el vostre interès (especificant número d’infants, edat i estada triada –Barcelona o Escala-) al nostre correu electrònic patufetsmon@gmail.com com a màxim fins el divendres 12 de juny.

Benvolguts i benvolgudes,

Tenim el plaer de presentar-vos una nova iniciativa en favor dels catalans i catalanes de l’exterior en aquest cas adreçada als infants i joves catalans de l’exterior.

A Catalunya ja fa anys que a la campanya de colònies d’estiu que organitza la Generalitat de Catalunya adreçada als infants i joves de 8 a 16 anys és denomina “l’Estiu és teu”. Doncs bé, enguany s’ofereix la possibilitat d’organitzar una o dues colònies adreçades exclusivament als infants i joves catalans i catalanes residents a l’exterior. Una versió de l’Estiu és teu exterior, adaptat a les necessitats específiques d’aquest col·lectiu, sobretot pel que respecta a l’oportunitat de millorar el coneixement i, sobretot, la pràctica de la llengua catalana dins un programa que combina el lleure, les activitats lúdiques i esportives i la possibilitat de compartir entre iguals (fills i filles de catalans i catalanes residents a l’estranger o fills de parelles mixtes).

[Cliqueu aquí per accedir al pdf informatiu de la Proposta_Estiu_és_teu_catalans_exterior]

En funció de la demanda que manifesteu des de les Comunitats Catalanes de l’Exterior, des de l’Agència Catalana de l’Exterior proposen, inicialment, la possibilitat d’organitzar dues colònies d’estiu d’aquest mateix 2014:

  • Estada de colònies de reforç del català i descoberta cultural a l’alberg de la Generalitat a Barcelona del 13 al 26 de juliol, amb un preu de 665€ (desplaçament no inclòs)
  • Estada combinada de colònies de reforç del català i multiesportives a l’alberg de la Generalitat a l’Escala (Costa Brava, Girona), del 12 al 22 d’agost, amb un preu de 479€ (desplaçament no inclòs)

Annex a aquest correu trobareu informació –pendent de concretar en funció de la demanda que ens feu arribar i de la concreció dels programes d’activitats d’acord amb les necessitats particulars dels infants i joves de la Catalunya Exterior- que us pot servir per ampliar detalls sobre què us estem oferim.

L’actuació en suport dels catalans i catalanes de l’exterior és l’oferiment de incloure als infants i joves de la Catalunya Exterior, amb un programa d’activitats expressament adaptat a les seves necessitats- a preu competitiu pel fet de ser colònies d’estiu organitzades per la mateixa Generalitat de Catalunya.

Us preguem que feu difusió entre els i les membres de les vostres Comunitats i que ens comuniqueu, no més tard del 12 de juny, si hi ha famílies interessades en inscriure als seus fills o filles amb indicació de per quina de les dues estades s’interessen. Tal com he indicat, en funció de la demanda per a cadascuna de les estades, des de la Generalitat es valorarà la viabilitat de la confirmació del programa i la seva execució real. En aquell moment, comunicarem a les famílies interessades la consolidació o anul·lació de les estades o bé, en el cas que la demanda excedeixi, de molt, l’oferta, l’organització d’un sorteig per l’adjudicació de places. Informeu a les vostres famílies que, malgrat que fer constar l’interès no suposa un compromís, cal que la seva determinació sigui real per evitar malentesos. 

Finalment, tingueu present que aquest correu respon a la nostra necessitat de valorar si existeix demanda per a aquesta proposta i que, per tant, la confirmació de l’organització de les estades no està assegurada.

Permeteu-me donar les gràcies a l’interès demostrat pel col·lectiu Patufets al món perquè aquesta iniciativa fos realitat  i a la bona predisposició de la Direcció General de la Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Resto a la vostra disposició per si considereu oportú ampliar aquesta informació.

Atentament,

Dani Gimeno
Responsable de l’Àrea de Diplomàcia Pública
Comunitats Catalanes de l’Exterior
Internacionalització de les entitats catalanes

Advertisement

5 pensaments sobre “L’Estiu és Teu: Estades per a catalans residents a l’estranger aquest juliol i agost (2014)!

  1. Retroenllaç: Reflexió sobre les estades d’estiu per a catalans residents a l’estranger 2014 | Patufets al món

  2. Retroenllaç: “Després de l’excel·lent experiència dels meus fills amb l’escola d’estiu danesa, no dubtaria d’animar-los a participar en una alternativa així a Catalunya.” | Patufets al món

  3. Retroenllaç: ÚLTIMA HORA! PREPAREM LES COLÒNIES D’ESTIU 2015 PER A CATALANS RESIDENTS A L’EXTERIOR! | Patufets al món

  4. Retroenllaç: La Generalitat prepara les colònies d’estiu 2015 per a patufets residents a l’exterior | Del BrasiL al RavaL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s