Libres per nens d’un a tres anys

Us passa que quan torneu a casa i voleu comprar llibres en català us atabaleu pel poc temps que teniu i l’oferta que hi ha? La Marta ens ha escrit al Facebook de Quan el català és minoria explicant-nos que li passava això mateix i ens ha demanat que li recomanéssim llibres per a nens de 1 a 3 anys en català, amb una història entretinguda i que siguin visualment atractius.

La Frau Comellas ens ha explicat quins criteris fa servir per comprar llibres “Jo busco material original (en) català: les Tres Bessones, rondalles tradicionals… m’informo sobre autors i personatges catalans. M’estimo més evitar traduccions, no tant per l’idioma (les traduccions poden ser excel·lents, i a més la canalla d’aquesta edat encara no llegeix) com per la transmissió d’una realitat cultural catalana i per mantenir els llaços amb el món infantil a Catalunya“.

L’Anna, la Miren, la Montserrat i l’Alícia  ens han recomanat els llibres de la Galera sobre les tradicions catalanes. Elles ens han parlat dels títols Sant Jordi, La mona, El caganer, Carnestoltes i Festa Major, però per Nadal ja vam parlar també d’El tió de Nadal i d’El caganer. Sobre tradicions, l’Alícia també ens recomanva “El Patufets i les tradicions catalanes” de Cossetània, de la qual també us en parlàvem en una entrada del 5 d’octubre.

La Montserrat també ens ha parlat de la col·lecció del Teo, però ens diu “A nosaltres ens van regalar la col·leccio del Teo,i al meu fill li va agradar molt una temporada. Jo trobo que el Teo es una mica vintage i em sembla que potser en compraria un o dos només“. I també ens recomana la col·lecció “El bosc de colors” de Barcanova.

Finalment, la Gemma i la maredetrès ens recomanen els llibres de la col·lecció “Som el Pau i la Laia”. La Gemma ens diu “Els trobo interessants tant perquè acompanyen l’aprenentatge de la lectoescriptura, de número a número, com perquè transmeten costums, tradicions i hàbits propis de Catalunya i la cultura catalana“. I la maredetrès afegeix: “Amb els dibuixos de la Pilarín Bayés“.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s