País nou, hàbits nous?

En el país d’acollida trobeu que hi ha hàbits que us sobten, que no compartiu o que simplement trobeu diferents als de casa? Segur que sí. Aquesta setmana hem triat una entrada de blog que parla d’un d’aquests hàbits i de com crea un debat en el sí de la família. L’article el podeu trobar en el blog Finestra a Alemanya de la Gemma Terés, que l’escriu en el marc de les seves col·laboracions amb el programa de Catalunya Ràdio El Cafè de la República.

La Gemma, que viu a Berlín, a més de ser periodista especialitzada en Alemanya, Europa de l’Est i Rússia, és mare de dos nens de cinc i tres anys.

Si us plau, faci-ho assegut

T’he parlat algun cop de la quantitat de cartells, normes, reglaments i observacions que pengen els alemanys arreu: siguin espais públics o privats. Un cartellet que em sembla especialment curiós, i que des de fa anys arrossega polèmica tant al carrer com a la xarxa, és el que prohibeix explícitament als homes orinar dempeus.

http://gemmateresarilla.wordpress.com/2013/07/05/si-us-plau-faci-ho-dret-2/

Un pensament sobre “País nou, hàbits nous?

 1. patufetsalmon Autor de l'entrada

  Al Facebbok de Quan el català és minoria, ens heu deixat els següents comentaris:

  Marivi: Ara en Bèlgica estant discutint d’una llei per a donar més opcions per a posar els cognoms als fills. Una llei que està dormint dès de fa 14 anys i com ara s’apropem de les eleccions crea molta polèmica i els democrates cristians estàn en contra de poder posar també el cognom de la dona o els dels dos pares. Tenen por de “el final tradicional de les families patriarcals”. Quan per a nosaltres és del més normal.

  Marivi: Estic pensat en la costum que hi ha al sud de Bèlgica de besar-se els homes, com nosaltres les dones. El meu home quan es topeta amb els veins o coneguts els besa de lo més normal. En canvi li dona la mà al cunyat que és alemà

  Anna: A les Filipines sempre mengen amb forquilla i cullera a la vegada Jo ja m’hi he acostumat, i fins i tot ho faig quan torno a Catalunya!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s